- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Кадиров затражио од Путина дозволу да брзо заврши специјалну операцију

© Sputnik / Саид Царнаев / Уђи у базу фотографијаРамзан Кадиров
Рамзан Кадиров - Sputnik Србија, 1920, 26.08.2022
Пратите нас
Лидер Чеченије Рамзан Кадиров затражио је од председника Русије Владимира Путина да му дозволи да брзо заврши специјалну војну операцију у Украјини.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Још једном молим врховног команданта да нам пружи прилику да завршимо специјалну операцију и да је не одлажемо. Ако је из светске заједнице 15 одсто против нас, то не значи да је цео свет против нас. Ми тих 15 одсто можемо брзо да умиримо, апсолутно нема никаквих проблема“, рекао је Кадиров у аудио обраћању на Телеграму, коментаришући оптужбе које му је Кијев упутио.

Раније је Служба безбедности Украјине (СБУ) саопштила да Кадирова и двојицу његових потчињених Данила Мартинова и Хусејина Межидова сумњиче за ратне злочине. Како СБУ тврди, у фебруару-марту ове године је лидер Чеченије руководио развојем и планирањем појединих војних операција и издавао наређења.
Мартинов је тренутно на позицији саветника директора службе за ванредне ситуације, а пре тога је радио као помоћник чеченског лидера и у републичкој управи Руске националне гарде. Кадиров је Межирова у марту прогласио за командира чеченског батаљона „Југ“.
Кадиров је, коментаришући украјинске оптужбе, позвао и да се утврди ко је стварно терориста.
„Господо из Службе безбедности Украјине одредите место где да се јавимо. Ми ћемо са задовољством да дођемо и да се обрачунамо са тим ко је злочинац и терориста. Ви немате ни част, ни савест, ни осећај патриотизма, нити љубав према отаџбини. Ви сте пијуни ‘азоваца‘ и других криминалних или терористичких организација“, изјавио је Кадирова на Телеграму.
Он је додао да прихвата све што је радио у Украјини.

„Учествовао сам и учествоваћу у специјалној војној операцији у Украјини. Ослобађаћу оне људе које сте мучили и малтретирали свих ових година. Ако мене питате, ја бих одавно освојио Кијев. Владимир Зеленски и њему слични би већ били у подруму на испитивањима“, изјавио је Кадиров.

Специјална војна операција у Украјини

Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ. Путин је истакао да је циљ операције „заштита људи који су већ осам година изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“ и да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.
Министарство одбране Русије редовно наглашава да руска војска не наноси никакве ударе по градовима Украјине: војна инфраструктура се онеспособљава високопрецизним средствима.
У Истанбулу је 29. марта одржана још једна рунда преговора, током које је руска страна добила писане предлоге украјинске стране, укључујући одбијање чланства у војним савезима, као и идеју да се Крим врати војним путем.
Рамзан Кадиров - Sputnik Србија, 1920, 16.08.2022
РУСИЈА
Кадиров обећао НАТО-у нападе тескобе, гнева и очаја
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала