- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Михајловићева: Рестрикција неће бити, али…

© Tanjug / NEBOJSA RAUSТрафостаница
Трафостаница - Sputnik Србија, 1920, 26.08.2022
Пратите нас
Потпредседница владе и министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић изјавила је данас у Смедереву да рестрикција електричне енергије неће бити, али да министарство ради на препорукама за смањење потрошње, како би се смањили трошкови увоза струје и гаса до краја грејне сезоне.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

"Рестрикције нисмо имали ни прошле зиме када је електроенергетски систем доживео колапс, па их неће бити ни сада и држава се труди да обезбеди све што нам је неопходно, али су трошкови огромни", рекла је на питање Танјуга да прокоментарише тврдње у јавности о рестрикцијама, након обиласка градилишта резервоара за нафтне деривате у Смедереву.

Министарка је нагласила да је процена била да ће нам до краја марта бити потребне 3,5 милијарде евра за струју и гас, али да цене на тржишту "дивљају", тако да је већ данас јасно да није могуће проценити колики ће ти трошкови бити.
"Већ данас просечна цена за ЕПС у августу није 450 евра него 550 за мегават час. Зато је порука грађанима и привреди да се држава максимално труди да обезбеди довољно новца како бисмо могли да имамо све што нам је потребно до краја грејне сезоне и зато Министаство ради на препорукама како да смањимо потрошњу електричне и топлотне енергије у наредна два-три месеца у јавним предузећима, привреди, општинама и домаћинствима", рекла је Михајловићева.
Министарка је казала да је обезбеђен већи део од неопходне 3,2 милијарде кубних метара гаса.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала