- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

РИА Новости и Спутњик одбили снажан хакерски напад из иностранства

© Sputnik / Александр Кряжев / Уђи у базу фотографијаЛого новинске агенције Спутњик
Лого новинске агенције Спутњик - Sputnik Србија, 1920, 26.08.2022
Пратите нас
Агенције РИА Новости и Спутњик одбиле су снажан хакерски напад из иностранства, саопштили су технички стручњаци медијске групе „Русија севодња“.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

По његовим речима, напад траје скоро цео дан.

„Напад је почео јуче након 18.00 часова и извођен је из многих земаља, али међу главним изворима су САД, Велика Британија, Украјина и Тајланд. Било их је много и из Русије. Вероватно су успели да хакују неки руски клауд сервис“, рекао је представник техничких служби медијске групе.

Како је додао, највероватније су напад извели исти хакери који су већ покушали да хакују ресурсе РИА Новости и Спутњика. Радили су отприлике према истој шеми, али су били боље припремљени.

„Напад није само циљао наше водеће веб ресурсе. Главни циљ хакера је био да онеспособе целокупну ИТ инфраструктуру медијске групе, њених спољашњих и унутрашњих сервиса и информационих система. Очигледно је да су све опције и могућности циљано и професионално разрађиване како би се постигао зацртани резултат“, рекао је наш саговорник.

Крајем фебруара и почетком марта сајтови РИА Новости и Спутњика масовно су били изложени хакерским нападима након што је група „Анонимус“ објавила сајбер рат Русији и након санкција које је Запад увео у ИТ сфери. Међутим, све покушаје хаковања успешно су спречили стручњаци медијске групе „Русија севодња“.
Хакерски напад - Sputnik Србија, 1920, 01.03.2022
РУСИЈА
Руски хакери из групе „Килнет“ срушили сајт „Анонимуса“ који су објавили рат Русији
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала