- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Руска војска: Украјинци беже са положаја, ликвидирано преко 50 екстремиста

© Sputnik / Иван Родионов / Уђи у базу фотографијаРуски артиљерци у Херсонској области
Руски артиљерци у Херсонској области - Sputnik Србија, 1920, 26.08.2022
Пратите нас
Војници из две украјинске бригаде побегли су са својих положаја у ДНР и Харковској области, саопштило је Министарство одбране Русије.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Услед великих губитака борбене способности, војници из јединица 53. механизоване бригаде украјинских трупа у Новомихајловки у ДНР и 93. механизоване бригаде у Дибровном у Харковској области напустили су положаје и нестали из подручја борбених дејстава“, саопштено је из руског војног ресора.

Руска војска је извела нападе на 25. украјинску ваздушно-десантну бригаду код града Северска и 101. бригаду територијалне одбране код Јаковљевке у ДНР. Том приликом је ликвидирано више од 50 неонациста као и девет оклопних и војних возила.
Руска војска је уништила девет командних места украјинске војске у ДНР, Херсонској, Харковској и Николајевској области, као и људство и технику у 163 рејона.
Руска ПВО је у току претходног дана оборила шест украјинских беспилотних летелица, пресрела је ракету „Точка У“ у Херсонској области, као и шест пројектила испаљених из америчког ракетног бацача „Химарс“.
У ДНР, Николајевској и Запорошкој области руска војска је уништила пет складишта ракетно-артиљеријског наоружања украјинске војске, као и складиште горива у Николајевској области.
У току протеклог дана руска војска уништила је радар украјинског противавионског ракетног система С-300 у Харковској области.
Амерички вишецевни ракетни систем Химарс - Sputnik Србија, 1920, 26.08.2022
Специјална операција у Украјини
УЖИВО Украјинске снаге гранатирале болницу у ЛНР, три особе погинуле
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала