- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Србија је оставила срце на паркету, а Пешић загрмео: То су моји лавови!

© Фото : fiba.basketballСветислав Кари Пешић
Светислав Кари Пешић - Sputnik Србија, 1920, 26.08.2022
Пратите нас
Кошаркашка репрезентација Србије изашла је као победник из спеткакла и драматичне завршнице са Грцима која је решена продужетком резултатом 100:94 у квалификационом мечу за Мундобаскет. Ношени хуком с трибина Арене Јокић и другови су оставили срце на паркету, а селектор Светислав Пешић није остао имун на залагање, поручивши да су то његови лавови!
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Живи нада Србије која је забрљала у првом делу квалификација и довела се у незгодну ситуацију за одлазак на Светско првенство. Ипак, после 23 испробана играча, осморица нових унели су невероватну енергију и успели да изађу на крај са ратоборним и физичким изузетно доминантним Грцима у чијим редовима предњаче Јанис и остала браћа Адетокумбо.
Нису они имали решење за најбољег кошаркаша света Николу Јокића, који је имао невероватну помоћ саиграча, Огњена Јарамаза који је ускочио после повреде Василија Мицића и показао да је спреман да одговори на све изазове и задатке које пред њега ставе селектор и Србија. Блистао је и нови капитен Владимир Лучић, Калинић је упркос шест поена чинио невероватне ствари у одбрани и нападу, па је све то коначно натерало осмех на лице старог кошаркашког вука Карија Пешића.
„Ова победа нам значи за све што следи даље. То су моји лавови, прави су лавови били против Грчке“, рекао је стратег кошаркаша Србије.
Није се на томе зауставио Пешић који је са националним тимом освојио злато у Индијанаполису пре 20 година, већ је додао:
„Ја мислим да дуго у Београду није одиграна оваква утакмица. Очекује нас много утакмица, али овакав меч пред оволико навијача, где су сви играли, заиста није виђен. Два заиста сјајна тима су играла у Београду. Знам да ћете ми се смејати али Грчка је најбоља екипа у Европи. Имају сјајан атлетицизам и много искуства. Враћали су се неколико пута у меч и показали да су сјајни“, истакао је Пешић.
Наредни квалификациони меч за Мундобаскет Орлови играју у недељу у Истанбулу, где гостују селекцији Турске.
Иначе, ово је први тријумф Србије у другом кругу квалификација за СП и сада имамо биланс од две победе и три ремија, идентичан учинак остварио је и наредни ривал.
Белгија и Летонија су тренутно лидери групе.
Јокић и Адетокумбо - Sputnik Србија, 1920, 26.08.2022
СПОРТ
Јокићев „сомборски шафл“ и осмех за Јаниса одушевили НБА Француза /видео/
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 25.08.2022
СПОРТ
МВП Јокић извукао Србију, живе шансе за Мундобаскет
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала