Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Војска и МУП вежбају на Пасуљанским ливадама: На терену тенкови, оклопна возила, ПВО... /фото/

© Фото : Војска СрбијеНа полигону „Пасуљанске ливаде“ ове недеље реализују се вежбовне активности Војсе Србије и МУП-а
На полигону „Пасуљанске ливаде“ ове недеље реализују се вежбовне активности Војсе Србије и МУП-а - Sputnik Србија, 1920, 26.08.2022
Пратите нас
На полигону „Пасуљанске ливаде“ ове недеље реализују се вежбовне активности које у садејству изводе снаге Копнене војске, Ратног ваздухопловства и ПВО, специјалних јединица Војске Србије и Министарства унутрашњих послова.
Реч је о планским активностима које се реализују ради унапређења оспособљености команди и дела јединица Војске Србије и МУП-а за решавање тактичких и ватрених задатака током припреме и извођења операција и за организовање садејства и сарадње.
Вежбајуће саставе на полигону обишао је начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић, са делом свог проширеног колегијума. Он је присуствовао реализацији вежбе са бојевим гађањем ојачане тактичке групе у извођењу операције и том приликом се уверио у одличну оспособљеност и висок ниво оствареног садејства вежбајућих јединица из различитих састава.
У складу са сценариом, вежбајуће јединице током ове недеље реализују више тактичких увежбавања и вежби, уз употребу тенкова, оклопних борбених возила, ПВО и артиљеријских система, хеликоптера и беспилотних летелица. Интензивне активности на полигону завршавају се овог викенда, здруженим тактичким вежбама снага Војске Србије и МУП-а у извођењу борбених операција.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала