Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Борељ се опет огласио: Срећан сам због договора, али рад још није завршен /видео/

© AP Photo / Olivier MatthysВисоки представник Европске уније за спољну политику и безбедност Жозеп Борељ
Високи представник Европске уније за спољну политику и безбедност Жозеп Борељ - Sputnik Србија, 1920, 27.08.2022
Пратите нас
Високи представник ЕУ за спољне послове Ђузеп Борељ изјавио је да га веома радује постизање договора о личним документима између Београда и Приштине и истакао и одличну сарадњу САД и ЕУ.
"Срећан сам што могу да саопштим да после састанка у Бриселу и после ангажмана у Приштини и Београду последњих дана имамо споразум о слободном кретању између председника Александра Вучића и премијера Аљбина Куртија. Уз посредовање ЕУ, Србија је пристала да уклони документе за улазак и излазак за оне са косовским личним картама и Косово да не уводи документе за улазак и излазак за оне са српским личним картама. Косовски Срби, сви грађани ће моћи слободно да се крећу уз личне карте. ЕУ је за то добила гаранције од премијера Куртија. Веома сам срећан што смо пронашли европско решење које помаже путовању између Косова и Србије. То је у интересу свих грађана Косова и Србије. Желим да се захвалим двојици лидера који су ово урадили. А посебно председника Вучића који је данас показао одговорност и лидерство“, рекао је Борељ у видеу објављеном на Твитеру.
Борељ је додао и да се мора пронаћи решење и за регистарске таблице.
"Али овај рад са слободом кретања није завршен. Још увек има неких проблема. Очекујем од двојице лидера да покажу прагматизам и конструктивност у решавању проблема са регистарским таблицама. Много пута сам рекао, у време рата у Украјини, са изазовима са којима се ЕУ суочава, нама у Европи не требају проблеми, не требају нам тензије. Треба нам решење, потребно нам је решење за западни Балкан. Постоје неки проблеми који остају, морамо наставити да радимо на решавању. Данас је веома добар дан", закључио је Борељ.
Петар Петковић - Sputnik Србија, 1920, 27.08.2022
СРБИЈА
Обезбедили смо мир: Београд се огласио после објаве Бореља
 Владимир Билчик - Sputnik Србија, 1920, 27.08.2022
СРБИЈА
Билчик: Договор Београда и Приштине ће смирити тензије у региону
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала