Кошаркашка лопта - Sputnik Србија, 1920
Евробаскет 2022
Европско првенство у кошарци 2022. године игра се у четири државе и пет градова, а репрезентација Србије је један од водећих кандидата за висок пласман. Сва дешавања са смотре најбољих кошаркашких селекција Старог континента пратите уз Спутњик спорт.

Американац и остали Пољаци

© Sputnik / Алексей Филиппов / Уђи у базу фотографијаМатеуш Понитка
Матеуш Понитка - Sputnik Србија, 1920, 27.08.2022
Пратите нас
Три победе и три пораза из дуела са Израелом, Шпанијом и Румунијом – сасвим добар квалификациони циклус за репрезентацију Пољске која је најбољи резултат на Европским првенствима остварила пре скоро 60 година.
Давне 1963. Пољска је била вицешампион Европе, уследиле су још две бронзане медаље и то је све од екипе која је 2009. била домаћин и такмичење завршила на деветом месту, што је засад најбољи резултат у овом веку.
Квалификације за нови Евробаскет су обележене победом над Шпанијом у гостима уз феноменалну партију Еј Џеја Слотера – јасно је „оригиналног Пољака“.
Слотер ће и сада у екипи селектора Ивана Миличића бити водећи играч, а очекује се да у томе има помоћ од Матеуша Понитке.
Да ли ће то бити довољно за пролаз из групе где су Србија, Финска, Чешка, Израел и Холандија, није извесно, али је конкуренција таква да осим Србије нема изразитог фаворита, што иде на руку свим екипама.
Распоред
2. септембар 17.30 Пољска – Чешка
3. септембар 14.00 Финска – Пољска
5. септембар 14.00 Пољска – Израел
6. септембар 14.30 Холандија – Пољска
8. септембар 21.00 Србија – Пољска
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала