- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Србију су многи отписали, али је селектор био јасан: Задовољава ме злато!

© Фото : CEV/PIOTR_SUMARAОдбојкаши Србије
Одбојкаши Србије - Sputnik Србија, 1920, 27.08.2022
Пратите нас
Игор Колаковић, селектор одбојакаша, поручио је на старту Светског првенства које се одржава у Пољској и Словенији да би био задовољан освајањем златне медаље. Орлови отварају шампионат у суботу од 20.30 у Катовицама против Украјине и не убрајају се међу уже фаворите.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Нисмо фаворити, можда је то чињеница, али свакако и мотив за све нас. Чиме бих ја био задовољан? Свакако златном медаљом. Свеједно је с ким ћемо играти у нокаут фази. Спремни смо да играмо против било кога. Не кажемо да ћемо их победити, али против било кога. Хоћемо да помрсимо свима прогнозе“, рекао је Колаковић.

Србија је фаворит Групе А у којој се налазе још Украјина, Порторико и Тунис.
Управо су Украјинци прва препрека Орлова у суботу на отварању, затим следе дуели са Порториком 29. августа од 17 часова и 30 минута и Тунисом 31. августа у идентичном термину.
„Спремали смо се за Светско првенство дуго и напорно и свакако да су наша очекивања велика. Када говоримо о тој групи, већ на старту имамо Украјину, која је у припремном периоду показала висок квалитет. Имају велику амбицију, с обзиром на то да су дошли уместо Русије на ово Светско првенство. Та прва препрека је најтежа, али ништа мање тешке су и Тунис као првак Африке и Порторико као репрезентација која увек игра на високом нивоу“, изјавио је Колаковић о ривалима Србија у групној фази.
„Већ касније, пошто ћемо се пласирати, наша надања и очекивања су таква, имамо лакшу фазу. Већ имамо елиминације и ту немамо никаквих резервних варијанти осим да се укључимо у највећи могући рат против противника који буде у осмини финала“, јасан је селектор Србије.
Светско првенство отворено је у петак увече, а Бразил је после пет сетова изашао као победник из двобоја са Кубом.
Мурат Гасијев - Sputnik Србија, 1920, 27.08.2022
СПОРТ
„Гвоздени Рус“ испунио обећање – пред браћом Србима „успавао" Американца“ у првој рунди /видео/
Одбојкаши Србије – Европско првенство - Sputnik Србија, 1920, 23.08.2022
СПОРТ
Србија није фаворит – али је то посебан мотив
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала