- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Фирмино експлодирао, Ливерпул дао девет комада и изједначио рекорд Премијер лиге

© Peter ByrneЛиверпул - Борнмут, Роберто Фирмино
Ливерпул - Борнмут, Роберто Фирмино - Sputnik Србија, 1920, 27.08.2022
Пратите нас
Фудбалери Ливерпула забележили су најубедљивију победу у новој сезони пошто су у четвртом колу демолирали Борнмут са чак 9:0 на свом Енфилду. Манчестер сити је после великог преокрета савладао Кристал Палас са 4:2.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Морао је неко да плати за ужасан старт екипе Јиргена Клопа у новој сезони, а судбина је хтела да то буде новајлија у Премијер лиги који је испраћен кући са чак девет голова у мрежи.
Непријатно је било данас стајати у боксу намењеном гостујућим навијачима на Енфилду где су понижени фанови Борнмута гделали мајсторије Роберта Фирмина.
Два гола и две асистенције донели су Бразилцу епитет играча утакмице на којој је у другом плувремену дебитовао и млади везиста српског порекла Стефан Бајчетић (17).
Мрежу Борнмута редом су погађали Луис Дијаз у 3. и 85, Елиот у 6, Трент Александер Арнолд у 28, Фирмино у 31. и 63, Ван Дајк у 45 и Фабио Карваљо у 80.
Агонију Борнмута употпунио је штопер Крис Мефам аутоголом у 46. минуту. Занимљиво да се Мохамед Салах ниједном није уписао у стрелце.
Овом убедљивом победом играчи Ливерпула су изједначили рекорд када су најубедљивије победе у питању. Пре њих је то успело Манчестер јунајтеду два пута (1995. против Ипсвича и 2021. против Саутемптона), као и Лестеру који је пре три године идентичним резултатом савладао Саутемптон.
Манчестер сити је на крилима хет-трика сјајног Ерлинга Холанда победио Kристал Палас код куће са 4:2, и то после заостатка од 0:2 на полувремену. Наш Лука Миливојевић преседео је меч на клупи за резерве гостију.
Рахим Стерлинг је био двоструки стрелац у тријумфу Челсија над Лестером од 2:1. Плавци су од 28. минута играли с десеторицом због искључења Галахера, а упркос томе што су водили са 2:0, на крају су једва сачували тријумф јер је Тимоти Kастањ у 86. минуту погодио пречку.
На врху табеле заједно са Манчестер ситијем је Брајтон који је минималним резултатом савладао Лидс (1:0). Стрелац је био Паскал Грос у 66. минуту. Брентфорд и Евертон поделили су бодове (1:1).
Standings provided by SofaScore LiveScore
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала