- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Пентагон: Кијев не зна где ће на крају завршити оружје које шаљемо

© Sputnik / Стрингер / Уђи у базу фотографијаВојне вежбе Украјине и НАТО-а
Војне вежбе Украјине и НАТО-а - Sputnik Србија, 1920, 27.08.2022
Пратите нас
Украјински званичници не могу тачно да знају где ће на крају завршити оружје које тој земљи шаљу Сједињене Америчке Државе, изјавио је вршилац дужности генералног инспектора Пентагона Шон О'Донел.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Како је рекао за агенцију „Блумберг“, систем за праћење наоружања треба да се провери у оквиру ревизије, пошто украјински званичници воде евиденцију о америчкој војној опреми помоћу „признаница“, а то су све „папирна документа“.
Међутим, по речима О'Донела, званичници НАТО-а су, изгледа, сигурни да се приликом предаје оружја поштује потребан ниво безбедности.
„Колико сада можемо да проценимо, све што треба да пуца и експлодира, све то у потпуности користе Украјинци“, прецизирао је амерички званичник.
Како је додао, његова канцеларија планира да анализира споразуме САД и чланица НАТО-а о размени обавештајних података, ефикасности обучавања украјинске војске и могућности преусмеравања борбене опреме на црно тржиште.
О' Донел је прецизирао да је са америчким представницима склопљено најмање 7.800 војних наруџбина, повезаних са Украјином, укупне вредности од око 2,2 милијарде долара.
Министар одбране Русије Сергеј Шојгу раније је саопштио да део стране војне помоћи која стиже у Украјину завршава на Блиском истоку, као и на црном тржишту.
Војне вежбе Украјине и НАТО-а - Sputnik Србија, 1920, 04.08.2022
РУСИЈА
Спутњик разоткрива украјинску шему продаје оружја на Блиском истоку
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала