- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Руска војска: Ликвидирано преко 300 украјинских милитаната, уништено складиште ракета за „Химарс“

© Sputnik / Vitaliy Ankov / Уђи у базу фотографијаБМ-27 Ураган, вишецевни бацач ракета
БМ-27 Ураган, вишецевни бацач ракета - Sputnik Србија, 1920, 27.08.2022
Пратите нас
Руска војска, заједно са јединицама ДНР и ЛНР, за протекла 24 часа је ликвидирала преко 300 украјинских војника у правцу Харкова и у Херсонској области, саопштило је Министарство одбране Русије.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Како је прецизирано, услед успешних акција Оружаних снага Русије у правцу Харкова, две украјинске бригаде су изгубиле више од 200 војника.
Поред тога, у подручју места Лозово у Херсонској области поражене су јединице 46. аеромобилне бригаде украјинске војске, која је изгубила више од 130 милитаната и 10 јединица војне технике.
Руска авијација је у Николајевској области уништила скоро половину батаљона украјинских снага – у нападима на положаје 107. батаљона 63. бригаде Оружаних снага Украјине ликвидирано је преко 40 одсто људства тог батаљона.
У Харковској области приликом напада на 14. механизовану бригаду украјинске војске ликвидирано је до 100 екстремиста, а такође су уништена три система „Град“.
У току протеклог дана руска војска је уништила седам командних места украјинских снага, 37 артиљеријских јединица, људство и војну технику у 142 рејона.
У подручју места Преображенка у Дњепропетровској области руска војска је помоћу високо прецизног оружја уништила велико складиште са ракетама за америчке вишецевне ракетне бацаче „Химарс“ и гранатама за америчке хаубице М777.
Руска авијација је у подручју места Малиновка у ДНР оборила украјински ловац МиГ-29, а у подручју Григоровке је уништен протиавионски ракетни систем „Бук-М1“.
Руска оперативно-тактичка и војна авијација, ракетне снаге и артиљерија су за дан уништили шест складишта наоружања и муниције украјинске војске у ДНР, Николајевској и Херсонској области.
Руска војска је током контрабатеријске борбе уништила четири украјинска вода вишецевних ракетних система „Град“ у ДНР, као и три вода артиљеријских система „Гвоздика“ у ДНР и Николајевској области.
Руска противваздухопловна одбрана је у протекла 24 сата оборила једну украјинску ракету „Точка У“ и 18 граната испаљених из америчког система „Химарс“. Оборено је и седам украјинских дронова у ДНР, Харковској и Запорошкој области.
Украјинска војска - Sputnik Србија, 1920, 27.08.2022
Специјална операција у Украјини
УЖИВО Територија хемијског комбината "Стирол" у ДНР под налетом украјинских пројектила
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала