Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић: Држава отказује Параду поноса

© AFP 2023 / Pau BarrenaУчесници ЛГБТ параде у Барселони
Учесници ЛГБТ параде у Барселони - Sputnik Србија, 1920, 27.08.2022
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да је у договору са председницом и већином чланова владе донета одлука да се Парада поноса заказана за септембра откаже.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Вучић је у обраћању јавности објаснио да није срећан због тога, да се тиме угрожавају права мањине, али да је држава такву одлуку донела притиснута бројним проблемима.
Суочавамо са и са тешком кризом на КиМ која неће престати до 31. октобра, рекао је Вучић.
Поновио је да Србија нема куд да се помери, али да неће да одустане од КМ таблица, нити ће да прихвати да Србима са Косова не буде гарантовано да могу да излазе и улазе без приштинских докумената.
„Тако да идемо у већу кризу и имамо много проблема“, рекао је он.
Он је указао и на то колико је лажи изнето о Паради поноса и да ће срушити велики морал Цркве, при чему, како је приметио, литије држе рашчињени монаси, и заказују их неки који су осуђени за насиље у породици и за друга кривична дела.
Додао је да има много људи који искрено верују да је реч о великом злу, али да се отказивањем угрожавају права мањине, јер је држава притиснута проблемима.
„Није питање да ли су они јачи или нису, али не може све да се постигне. Биће у неко друго и срећније време“, рекао је Вучић.
Он је поручио и да треба да се стиде они који параду пореде са Косовом, или оне странке које живе на мржњи према хомосексуалцима.
Вучић је напоменуо да се ни њему такве манифестације нису допадале, али да су ти људи наша браћа, сестре и родитељи.
„Правите се да то не видите, да ли треба да их угњетавамо, уз рашчињене монахе и осуђиване. Нећете имати прилике да нападате било кога и будете велики јунаци", поручио је Вучић и иронично приметио да нема реда када треба да се брани Косово, али има да се туку људи по Београду.
Председник Србије Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 27.08.2022
СРБИЈА
Вучић: Седам докумената о повлачењу признања Косова имам у фиоци
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала