- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Звездин „покер“ пред вечити дерби /видео/

© Фото: ФК Црвена звездаСтефан Митровић, Црвена звезда
Стефан Митровић, Црвена звезда - Sputnik Србија, 1920, 27.08.2022
Пратите нас
Фудбалери Црвене звезде савладали су убедљиво Јавор са 4:1 у оквиру осмог кола Суперлиге и тако тријумфално обележили деби Милоша Милојевића на клупи српског шампиона. Наследник Дејана Станковића одлучио је да добрано измени састав и пружи шансу неким резервистима, али је примарни циљ остварен.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Звезда је добро и офанзивно отворила меч, а из те доминације стигао је и водећи гол који је постигао заборављни Охи Умаџуанфу. Сјајно га је проиграо Стефан Митровић у 16. минуту, а репрезентативац Норвешке донео предност лидеру Суперлиге.
Узвратио је Јавор црвено-белима средином другог дела. Гости су извели занимљиву полуконтру коју је ударцем главом крунисао Марчић. Голман Звезде Борјан је био далеко од лопте и није имао шансе да реагује па су гости шокирали Маракану у 30. минуту.
Тражила је Звезда дуго у нападу ритам који би јој донео други гол и победу, а отпор Јавора почео је да попушта уласком александра Катаија уместо Охија у 54. минуту. Без класичног шпица црвено-бели су услеи да стигну до победе.
„Рекао сам играчима да је енергија из другог полувремена нешто што нам теба. После шока против Макабија није било времена за очајавање, то је однос који нам треба. Задвољан сам како су момци реаговали, то је модел како теба да буде".
Милош Милојевић - Sputnik Србија
Милош Милојевић
тренер Звезде
Прво је млади Стефан Митровић на пас Гобељића у 74. повисио на 2:1, Ел Фарду Бен је у 78. на додавање Ибрахима Мустафе повећао на 3:1, а тачку на тријумф црвено-белих ставио је Вељко Николић лепим ударцем са око 20 метара.
Гости су меч завршили са играчем мање јер је други жути картон у самом финишу добио везиста Бубакари Дукуре.
Новом победом Звезда је задржала стопроцентни учаинак – шест победа на шест мечева – и може мирно да се посевети припремама за вечити дерби који је на програму у среду у Хумској.
Standings provided by SofaScore LiveScore
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала