- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Пет „бапских прича“ за које се испоставило да су истина

Кување
Кување - Sputnik Србија, 1920, 28.08.2022
Пратите нас
Колико пута сте чули неке од ових савета и незаинтересовано одмахнули руком? Веровали или не, научници сматрају да сте погрешили.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Пилећа супа лечи прехладу

Мало је оних који су, поред толико лекова, схватали озбиљно ову тврдњу, али се испоставило да то није далеко од истине колико смо мислили.
Наиме, научници су утврдили да пилећа супа успорава активност белих крвних зрнаца која доводе до упала, истакнуто је на сајту чувене клинике „Мејо“. Поред тога, она, као и свака друга течност, спречава дехидрацију.

Једна јабука дневно чува здравље

Истраживање које су 2013. године спровели британски научници, истражујући утицај статина или јабука на морталитет кардиоваскуларних пацијената старијих од 50 година, показало је да, када би сви становници Велике Британије ове старости дневно појели по једну јабуку – чак 8.500 срчаних и можданих удара годишње би било спречено или макар одложено.

Штуцање у трудноћи је знак да ће се беба родити с косом

Лекари балтиморске болнице „Џонс Хопкинс“ спровели су истраживање како би оповргли ову тврдњу, али се испоставило да је она истинита: услед појачаног лучења хормона који изазива раст косе код плода, настаје и штуцавица.

Да бисте лакше заспали, бројте овце

Иако делује невероватно, ова ментална вежба у већини случајева заиста делује. Како је показао експеримент оксфордских научника, испитаници који су покушавали да се успавају замишљањем плаже или водопада улагали су много више енергије од оних који су замишљали пољану препуну оваца и бројали их, пише Национална географија.

Чоколада ублажава менструалне грчеве

Јесте ли знали да чоколада садржи антиоксидансе који подижу ниво серотонина у организму, што даље води до опуштања мишића и бољег расположења.
Пилуле витамина Д - Sputnik Србија, 1920, 22.07.2021
Руски имунолог разбија седам митова о витаминима
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала