- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Власти Енергодара: Украјинска војска покушала да запали територију око Запорошке нуклеарке

© Sputnik / РИА Новости / Уђи у базу фотографијаЗапорошка нуклеарна електрана
Запорошка нуклеарна електрана - Sputnik Србија, 1920, 28.08.2022
Пратите нас
Оружане снаге Украјине су гранатирале територију у близини Запорошке нуклеарне електране у Енергодару светлећим минама које изазивају пожар, саопштила је прес служба градске администрације.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„На околно подручје нуклеарне електране испаљено је пет светлећих мина, од којих је већина потонула у воду. Циљ украјинских војника је подручје у близини нуклеарне станице. Ради се на прорачунима о опасности од пожара и количини дима која може настати након провокација дроновима-камиказама“, наводи се у саопштењу.

Раније су власти Енергодара саопштиле о нападу дрона-камиказе који је оборен изнад специјалног корпуса нуклеарне електране.
Министартсво одбране Русије и власти Енергодара су неколико пута саопштавали о гранатирању нуклеарне електране. Током августа је повећан број напада, који нису пореметили рад реактора, али је дошло до оштећења помоћних система, укључујући базене за хлађење и складишта радиоактивних изотопа.
Запорошка нуклеарна електрана налази се на левој обали Дњепра. То је највећа нуклеарна електрана у Европи по броју блокова и капацитету. Од марта је под контролом руске војске. Украјинска војска редовно гранатира град Енергодар и територију нуклеарке.
Запорошка нуклеарна електрана - Sputnik Србија, 1920, 27.08.2022
Специјална операција у Украјини
Руска војска уништила америчку хаубицу из које се гађа Запорошка нуклеарка – радијација у нормали
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала