Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић: Страни војни аташеи захтевали да обиђу касарне у Рашки и Новом Пазару – одбио сам

© Tanjug / STRAHINJA ACIMOVICПредседник Србије Александар Вучић
Председник Србије Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 28.08.2022
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас, да је као врховни команда оружаних снага Србије одбио захтев неколико страних држава да пошаљу своје војне аташее у инспекцију оружја, оруђа и бројног стања у касарнама у Новом Пазару и Рашки, уз образложење да они немају шта тамо да траже.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

"Претпостављам да је због ситауције на КиМ и то им је вероватно разлог и оправдање. Као врховни командант оружаниих снага одбио сам такву могућност, а у складу са политиком неутралности Србије и Уставом и самосталношћу и независношћу и суверенитетом, што и јесу карактеристике наше слободарске политике", навео је он.
Истакао је да тамо могу да уђу представници надлежних државних органа Србије уз одобрење врховног команданта и никако другачије.
"Тако да нисам био вољан да им одобрим улазак у наше гарнизоне и касарне. У неко друго време можда када будемо организовали неки слет или забаву, а овако да улазе и поверавају шта има у нашим касарнама није то њихов посао и немају шта да траже тамо", поручио је Вучић.
Претходно су „Новости“ објавиле, позивајући се на изворе блиске Генералштабу, да је Вучић одбио захтев неколико западних држава које су намеравале да пошаљу своје војне аташее у инспекцију оружја, оруђа и бројног стања у касарнама у Новом Пазару и Рашки.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала