- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Бурно у Сплиту – тетоважа као позивница и могућа жестока казна

© Фото: Скиншот/You Tube/Vitas Ibiza MalesЕнтони Калик, Горица
Ентони Калик, Горица - Sputnik Србија, 1920, 29.08.2022
Пратите нас
Ентони Калик (24), најбољи играч Горице, изненада није наступио на гостовању Славену у шестом колу ХНЛ-а. Његов изостанак подигао је велику прашину у комшилуку, а Хајдуку прети суспензија ФИФА због неовлашећних преговора.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Тренер Самир Топлак објаснио је изостанак Калика следећим речима:
„Одлука клуба је да Kалик не игра јер није психички спреман за утакмице."
То је званично. А незванично, Горица је суспендовала Аустралијанца јер је током недеље одбио да тренира огорчен што клуб није прихватио Хајдукову понуду за њега.
Kалик је декларисани навијач Хајдука, с тетовираним грбом тог клуба, чији је члан био до почетка 2020, када је прешао у Горицу. Тамо игра сјајно, због чега му се у две и по године на Трансфермаркту вредност повећала за шест пута.
Сада Хајдук жели да га врати, што је дакле и жеља фудбалера, али с Пољуда су за њега послали понуду за коју Горица сматра да је далеко испод вриједности њеног везисте.
То је резултирало Kаликовим огорчењем, али и, чини се, далеко озбиљнијом ситуацијом.
Такође незванично, Горица размишља о томе да Хајдук пријави ХНС-у због кршења правилника ФИФА јер су Сплићани наводно изравно контактирали Kалика и његовог агента, а интерес за њега нису прво писмено изразили клубу.
Иначе, заобилажење клуба који је послодавац играчу у преговорима је строго забрањено. Тачније, правилник ФИФА допушта то само када је играч у последњих шест месеци уговора са својим клубом.
Уговор између Горице и Kалика важи до лета 2023, дакле, јасно је да Хајдук у том случају не може да приђе играчу без благослова Горице.
Ако Горица доиста буде тужила Хајдук, онда мора и да докаже да је тај клуб покушао да заобиђе Kаликовог послодавца. Ако има доказе за то, Хајдук би могао бити кажњен забраном трансфера на најмање годину дана.
Гледајте емисију Миљанов корнер
Дејан Јовељић - Sputnik Србија, 1920, 20.08.2022
СПОРТ
Америка би требало да научи шта је „шприцер“ /видео/
Филип Костић - Sputnik Србија, 1920, 19.08.2022
СПОРТ
Костић: Влаховић ми је рекао да би волео да играмо заједно
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала