- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Европске акције нагло пале, предложено велико повећање каматне стопе централне банке

© AP Photo / Richard DrewБерза
Берза - Sputnik Србија, 1920, 29.08.2022
Пратите нас
Европске акције су данас нагло пале, док су приноси на обвезнице порасли, као последица коментара челника централне банке који су појачали страх од агресивних мера за сузбијање инфлације усред све већег ризика од рецесије.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Прикажи преко целог екранаИзађи из режима целог екрана
Паневропски индекс Stoxx 600 пао је за 0,8 одсто на најнижи ниво у претходних више од једног месеца. Највише су пале технолошке акције за 1,4 одсто.
Десетогодишњи принос Немачке је скочио за 10 базних поена на највиши ниво у два месеца, преноси Ројтерс.
Чланица одбора Европске централне банке Изабел Шнабел упозорила је током викенда да централне банке морају да делују снажно у борби против инфлације, чак и ако је то одвукло привреде у рецесију.
То је уследило након упозорења председника Федералних резерви Џерома Пауела у петак да ће ФЕД подићи стопе онолико колико је потребно да ограничи раст.
Прикључио се и члан Управног савета Европске централне банке Франсоа Вилерој де Гал, који у суботу рекао да је банци потребно још једно "значајно" повећање у септембру.
Мартинс Казакс из ЕЦБ рекао је да је рецесија еврозоне врло вероватна, али да само то не би снизило инфлацију и да би банка требало да се одлучи за велико повећање стопе следећег месеца, преноси Танјуг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала