- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новака нема, двоје Срба игра на старту УС Опена

© AP Photo / Charles KrupaУС Опен
УС Опен - Sputnik Србија, 1920, 29.08.2022
Пратите нас
Српски тенисер Филип Kрајиновић играће овог понедељка меч првог кола УС Опена, последњег гренд слем турнира сезоне против Аустралијанца Алекса де Минора, саопштили су организатори.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Овај дуел је планиран као други меч дана на терену број 7, а не би требало да почне пре 19.30 часова. Kрајиновић је 45. играч на АТП листи, док је Де Минор 20. тенисер света.
Српски и аустралијски тенисер одиграли су само један међусобни дуел у каријери и то прошле године на Мастерсу у Синсинатију, а славио је Де Минор са 0:6, 6:4, 6:4.
Наградни фонд УС Опена износи више од 60 милиона долара, а титулу у мушкој конкуренцији брани Рус Данил Медведев, који ће се у првом колу састати са Американцем Стефаном Kозловим.
Медведев је прошле године у финалу победио Новака Ђоковића у три сета са 6:4, 6:4, 6:4.
Подсетимо, најбољи српски тенисер је одустао од наступа на УС Опену, пошто није био у могућности да уђе у земљу због правила федералне владе о обавезној вакцинацији оних који нису држављани САД.
На терен ће вечерас и најбоља српска тенисерка Александра Kрунић, која ће се око 23 сата у првом колу састати са Рускињом Елином Аванесијан, који је тренутно 138. тенисерка света.
Овај дуел је планиран као четврти меч дана на терену број 14.
И легендарна америчка тенисерка Серена Вилијамс започиње учешће на гренд слему у Њујорку, а за ривалку на старту такмичења ће имати Црногорку Данку Kовинић.
Титулу у женској конкуренцији брани Британка Ема Радукану.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 28.08.2022
СПОРТ
Новак је у Србији добио оно што Америка не може да купи /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала