- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Дриблала дечаке па завршила на врху – Јелена је остварила трансфер каријере!

© Sputnik / Лола Ђорђевић Фудбалерка Јелена Чанковић
 Фудбалерка Јелена Чанковић  - Sputnik Србија, 1920, 29.08.2022
Пратите нас
Београђанка Јелена Чанковић (27) постаће прва играчица са ових простора која ће заиграти фудбал на Острву. У једном од највећих трансфера у историји нашег женског фудбала, званично најбоља играчица Србије, добитница Златне лопте ФСС, потписала је уговор са лондонским Челсијем.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Роналдиња“, како је саиграчице из милоште зову, сели се на Острво после сјајних игара у Шведској, у дресу Розенгарда, али и у дресу репрезентације Србије.
„Узбуђена сам што ћу играти за Челси. Леп је осећај постати део клуба који гаји изузетну победничку културу и има велике играче. Једва чекам да истрчим пред наше навијаче и почнем да играм“, рекла је Јелена на промоцији.
А да ће направити велику каријеру и постати квалитетна фудбалерка било је јасно још док је Јелена била девојчица. Већ тада је дриблала старије дечаке од себе и показала да ће бити врхунска играчица.
Јеленин потпис за клуб из Лондона представља и признање за женски фудбал у Србији који се налази у великој експанзији, а потврда свега су сјајни резултати најбоље репрезентације на путу до Светског првенства у Аустралији и Новом Зеланду.
Јелена Чанковић је освајала титуле где год да је играла, у Србији (Спартак Суботица), Шпанији (Барселона), Мађарској (Ференцварош).
Проглашавана је за најбољу играчицу у Србији и Мађарској, у Шведској је била играчица са највише асистенција, а прелазак у клуб где су у мушкој конкуренцији велики траг оставили Бранислав Ивановић и Немања Матић, представља дефинитивно круну једне велике каријере.
„Јелена је топ таленат који се јако добро развио у Шведској. Пратили смо је неко време и апсолутно смо одушевљени што је прихватила нашу понуду. Мислим да је њенакреативност на средини терена нешто што фали нашем тиму, мислим да ће бити сјајно појачање“, сматра Ема Хејс, тренер женског тима Челсија.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала