Кошаркашка лопта - Sputnik Србија, 1920
Евробаскет 2022
Европско првенство у кошарци 2022. године игра се у четири државе и пет градова, а репрезентација Србије је један од водећих кандидата за висок пласман. Сва дешавања са смотре најбољих кошаркашких селекција Старог континента пратите уз Спутњик спорт.

Недовић за Спутњик: Био сам шокиран Јокићем – повреда је иза мене!

© Фото : ФИБАНемања Недовић
Немања Недовић - Sputnik Србија, 1920, 29.08.2022
Пратите нас
Немања Недовић је уочи почетка припрема кошаркашке репрезентације Србије за квалификације за Светско првенство и Евробаскет био виђен као велика снага српског тима, али је тај утисак пољуљан после повреде коју је доживео у припремној утакмици против Словеније. Десет дана након немилог догађаја, за Спутњик каже да је повреда прошлост.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Супер, супер се осећам, повреда је иза мене, била је незгодна јер сам пао на кук, створио се хематом и нисам могао ништа да контролишем, али ето овде сам мало испробао“, рекао је Недовић уз осмех.
Све вести са Евробаскета пратите у нашем специјалу.
Сјајни бек Панатинаикоса је био један од гостију на отварању кошаркашког терена са именом новог капитена Србије, Владимира Лучића, о коме је имао само речи хвале.
„Јако лепо и заслужено, Луча је сјајан момак, а о кошаркашком умећу и достигнућима нећу ни да говорим. Јако ми је драго што је добио терен на овако лепом месту и што се оволики број људи одазвао“.
Неизбежна тема у српској кошарци је Никола Јокић, двоструки најбољи кошаркаш света, којим је Недовић одушевљен.
„Много је лакше играти с њим, ја сам првих неколико дана на припремама био шокиран како то лако и лепо изгледа када он игра кошарку. Треба да га искористимо на најбољи могући начин, да нас он води ка успесима. Надамо се најбољем и најбитније је да останемо сви здрави“.
Пораз од Словеније па четири победе – то је скор српског тима од последњег окупљања и пред одлазак на Евробаскет.
„Све је сјајно за сада, све како смо планирали, надамо се да ћемо позитиван скор из квалификација за Светско првенство пренети и на Евробаскет. Атмосфера је одлична, супер су момци, неки од нас се знају дуго година, сада смо бољи играчи, искуснији, у најбољим годинама и било би лепо да то наградимо, да се вратимо са великим успехом. Нећу да говорим којим, али великим успехом“.
© Фото : ФИБАНемања Недовић
Немања Недовић - Sputnik Србија, 1920, 29.08.2022
Немања Недовић
Србија се сматра једним од фаворита, али Недовић каже да то не оптерећује екипу која жели да иде корак по корак.
„Ако урадимо све што се од нас очекује у првој рунди, онда ћемо у наставку имати, на папиру, лакше противнике. Када крену борбе за медаље, то је друга прича, али корак по корак, Холандија је прва утакмица у петак, од сутра се припремамо за ту утакмицу. Није наше да се бавимо стварима на папиру, ми смо свесни својих могућности, очекује нас сигурно најбоље Европско првенство у последњих десетак година, али треба да идемо корак по корак, да останемо заједно, здрави и да се сви радујемо“, закључио је Недовић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала