- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин: Земље исламског света су традиционални партнери Русије

© POOL / Уђи у базу фотографијаВладимир Путин
Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 29.08.2022
Пратите нас
Државе исламског света су традиционални партнери Русије у решавању актуелних питања регионалне и глобалне агенде, саопштио је руски председник Владимир Путин у обраћању учесницима Глобалног омладинског самита у Казању.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Државе исламског света су наши традиционални партнери у решавању многих актуелних питања регионалне и глобалне агенде, у настојањима да се изгради праведнији, демократичнији светски поредак. Важно је да се млади људи све активније укључују у овакву конструктивну, вишеслојну сарадњу“, наводи се у поруци руског лидера која је објављена на сајту Кремља.
Према његовим речима, избор Казања за Омладинску престоницу Организације исламске сарадње потврђује висок ниво односа Русије са том ауторитативном међународном структуром.
Учесницима Глобалног омладинског самита поруку је упутио и шеф руске дипломатије Сергеј Лавров који је констатовао да односи Русије и земаља-чланица Организације исламске сарадње напредују.

„Спремни смо да развијамо сарадњу са њима на основу једнакости и обостране користи, поштовања културног и цивилизацијског идентитета и права на самостално одређивање путева развоја“, рекао је Лавров у поруци коју је прочитао специјални представник министра Константин Шувалов.

Према речима шефа руске дипломатије, Русија не прихвата то што Запад свуда намеће своје псеудо-вредности, покушаје да се изолују земље које бране сопствени суверенитет, као ни формирање блокова и савеза против њих.
Глобални омладински самит у Казању одржава се од 27. до 30. августа. На самит је допутовало преко 300 људи из 50 земаља света.
Владимир Путин и Реџеп Тајип Ердоган - Sputnik Србија, 1920, 07.08.2022
РУСИЈА
Медији: Запад забринут зближавањем Русије и Турске
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала