- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Велики међурелигиозни дијалог у Владикавказу окупља више од 100 учесника

© Фото : khanovtemple.ruХрам свих религија у Казању
Храм свих религија у Казању - Sputnik Србија, 1920, 29.08.2022
Пратите нас
Више од 100 представника разних религија окупиће се у Владикавказу на међународној научној конференцији „Међурелигиозни дијалог као основа мира на Балкану“ 29. и 30. августа, саопштио је муфтија Северне Осетије Хаџимурат Гацалов.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Конференцију организује Координациони центар муслимана Северног Кавказа у сарадњи с Фондом за подршку исламске културе, науке и образовања.
„Ово је први пут да се одржава тако масован догађај у републици. На конференцији ће учествовати више од 100 представника разних конфесија. Очекује се да ће преко онлајн везе наступити генерални секретар Светске исламске лиге Мухамед Абдул Карим ел Иса, представник управе Светског савета муслиманских заједница Али Рашид ел Нуајми, српски муфтија Мустафа Јусуфспахић и други“, рекао је Гацалов.
На конференцији је планирано да се размотре питања о улози религиозних организација и о значају државно-религиозне сарадње у спречавању ескалације кризе међу косовским Албанцима и Србима. На округлим столовима ће бити речи о недопустивости деструктивног коришћења религиозног и националног фактора у постизању геополитичких интереса Запада, навели су организатори.
Планирано је разматрање конкретних иницијатива, усмерених на деескалацију сукоба на Балкану и минимализацију сличних сукоба у другим регионима света.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала