- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Са српског тржишта повучен сок за бебе и малу децу због металних честица

CC0 / Pixabay / Сок
Сок - Sputnik Србија, 1920, 30.08.2022
Пратите нас
Увозник дијететских производа „Мерката ВТ д.о.о.“ из Новог Сада повукао је с тржишта производ „Хипп БИО сок од јабуке – 200 ml“ намењен одојчади и малој деци, с роком употребе до 31. октобра 2023. уз образложење произвођача да одређене серије производа садрже металне честице.
О повлачењу сока са тржишта Србије увозник је обавестио Министарство здравља.
У нашу земљу је, иначе, увезено 6.636 комада сока од јабуке спорног лота, а у малопродају је стигло 5.257 комада, док је у складишту увозника још 1.379 комада.
Увозник је 27. августа на свом сајту објавио обавештење за потрошаче о опозиву производа са упутством да могу да врате спорни производ и да ће им новац бити надокнађен.
У међувремену је код „Мерката ВТ д.о.о.“ извршен ванредни инспекцијски надзор и утврђено је да је послао обавештење о предузетим мерама повлачења са тржишта Министарству здравља и Покрајинском секретаријату за здравство и то путем поште, пренео је Танјуг.

Шта су рекли у компанији која производи сок

ХиПП обавештава своје купце о повлачењу производа ХиПП 100% БИО Сок од јабуке, наведено је у саопштењу те компаније.
Како се прецизира, ова мера се односи само на флашице ХиПП БИО Сок од јабуке 200 ml са роком трајања до 31.10.2023. и бројем производне серије ЛА98967. Ове информације можете наћи на рубу поклопца. Повлачење се не односи на остале флашице ХиПП БИО Сока од јабуке 200 ml.
Разлог за повлачење производа је присутност веома малих металних честица у појединим флашицама из производне серије (ЛА 98967), које су биле намењене за тржиште Републике Пољске, саопштио је ХиПП.
„Истрага је јасно показала да су у питању само поједине флашице дате серије, које су биле пуштене на тржиште Републике Пољске. ХиПП жели да нагласи: остали међународни производи из исте производне серије, са истим лот бројем нису под утицајем овог одступања у квалитету. Производи дате серије (ЛА 98967) су приликом увоза контролисани од стране Граничне санитарне инспекције и лабораторијска испитивања су том приликом показала да производ испуњава прописане услове и да је безбедан за употребу“, наводи се у саопштењу, пренео је Б92.
Међутим, у циљу одговорне заштите потрошача и као превентивну меру за добробити малишана, ХиПП је одмах повукао наведене производе са тржишта Србије, истиче се.
Како се наводи, потрошачи могу једноставно да врате производ наведене серије у продајни објекат а новац ће бити враћен са или без рачуна.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала