Кошаркашка лопта - Sputnik Србија, 1920
Евробаскет 2022
Европско првенство у кошарци 2022. године игра се у четири државе и пет градова, а репрезентација Србије је један од водећих кандидата за висок пласман. Сва дешавања са смотре најбољих кошаркашких селекција Старог континента пратите уз Спутњик спорт.

Европа не гледа исто на Србију после Истанбула

© Фото: Кошаркашки савез СрбијеНикола Јокић
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 30.08.2022
Пратите нас
Kошаркаши Србије главни су фаворити за освајање Евробаскета, судећи по финалној ранг листи. Изабраници Светислава Пешића остварили су скок од четири позиције на табели највећих претендената на златно одличје.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Томе су допринеле две велике победе у квалификацијама за Светско првенство, прво над Грчком у Београду, а онда и Турском у Истанбулу.
Одличне партије Николе Јокића и осталих репрезентативаца нису прошле незапажено међу експертима ФИБА који Орлове сматрају главним претендентима на континентални кошаркашки престо.
Са врха листе пала је Словенија, која је сада друга (после пораза од Немачке), а у првих пет фаворита су Грчка, Литванија и Француска. Топ 10 фаворита попуњавају Немачка, Шпанија, Италија, Турска и Финска.
Од репрезентација из бивше Југославије, Хрватска је на 11. месту, Босна и Херцеговина 13, а Црна Гора позицију испод.
Подсетимо, селектор Светислав Пешић ће коначни списак играча на које рачуна на Европском првенству саопштити у среду увече.
Наш национални тим ће се борити у групи Д у Прагу са Чешком, Холандијом, Финском, Израелом и Пољском.
Све вести са Евробаскета пратите у нашем специјалу.
Лука Дончић - Sputnik Србија, 1920, 30.08.2022
Евробаскет 2022
Немци износе прљав веш о Дончићу: „Вече пре утакмице...“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала