Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић о договору о таблицама: Не видим никакво решење /видео/

© Sputnik / Гавро ДешићАдминистративни прелаз Јариње
Административни прелаз Јариње - Sputnik Србија, 1920, 30.08.2022
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић изјавио је да тренутно не види решење када је реч о постизању договора Београда и Приштине о регистарским ознакама. Рекао јеекао да ће Приштина свакако од 1. септембра наставити са својом кампањом и покушати да натера Србе да промене таблице на својим возилима.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Вучић је тако одговорио на питање новинара да прокоментарише то што је Жозеп Борељ имао оптимистичну изјаву да ће питање таблица бити решено као питање докумената.
"Европски политичари су од мене много паметнији и озбиљнији и не морају да буду мргуди као ја и да имају оптимистичан сценарио у глави. Не видим у овом тренутку никакво решење и 1. септембра они ће ићи са својом кампањом и покушати да натерају Србе да промене таблице. Мислим да у томе неће имати великог успеха", истакао је Вучић на конференцији са кубанским шефом дипломатије.
Каже да је Аљбин Курти у Бриселу рекао да верује да ће имати великог успеха да Срби замене КМ таблице.
"То је процес који ће да траје, ми смо свакако од 1. септембра суочени с тим проблемом, не постоји могућост да се пре 1. септембра то реши. Али, остаје нам да чекамо и видимо. Имаћемо много посредника који ће долазити из Европе и света, али у овом тренутку не видим никакву могућност помака јер не постоји жеља код Пришине да разговара о рационалним и компромисним решењима", рекао је Вучић.
На крају је иронично додао да можда, ипак, Европљани боље знају шта ће се десити.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала