- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Бела кућа: Г7 разматрају могућност ограничења цена руске нафте

© Sputnik / Максим Богодвид / Уђи у базу фотографијаНафтне пумпе у Татарстану
Нафтне пумпе у Татарстану - Sputnik Србија, 1920, 31.08.2022
Пратите нас
Министри финансија земаља чланица „Велике седморке“ (Г7) ће 2. септембра размотрити иницијативу да се ограничи цена руске нафте, изјавио је портпарол Беле куће за националну безбедност САД Џон Кирби.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„То је оно што ће се разматрати ове недеље на састанку министара финансија Г7 који ће бити одржан у петак“, рекао је Кирби.

Према његовим речима, Сједињене Америчке Државе предузимају одлучне мере како би се забранио увоз руске нафте. И савезници САД су такође објавили да имају планове да смање увоз руских енергената.

„Сматрамо, да би ограничење цена руске нафте био најефикаснији начин да се нанесе снажан ударац профиту председника Русије Владимира Путина“, истакао је представник америчке администрације.

Раније је заједничком саопштењу министара енергетике земаља „Велике седморке“ саопштено да актуелна криза на енергетском тржишту показује потребу и могућност смањења зависности Европске уније од руских енергената, а да је напредак у тој области је могућ до краја године.
Нафтна палтформа - Sputnik Србија, 1920, 15.07.2022
РУСИЈА
Блумберг „открива“ план Русије за супротстављање нафтној политици Г7
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала