Кошаркашка лопта - Sputnik Србија, 1920
Евробаскет 2022
Европско првенство у кошарци 2022. године игра се у четири државе и пет градова, а репрезентација Србије је један од водећих кандидата за висок пласман. Сва дешавања са смотре најбољих кошаркашких селекција Старог континента пратите уз Спутњик спорт.

Спутњиково појачање за Евробаскет – Ненад Миљеновић: „Могућа су два изненађења“

© SputnikНенад Миљеновић
Ненад Миљеновић - Sputnik Србија, 1920, 31.08.2022
Пратите нас
У току предстојећег Европског првенства у кошарци многе очи биће упрте у Николу Јокића и Василија Мицића, а колумниста Спутњика у току Евробаскета биће њихов некадашњи саиграч из Меге и бивши кошаркаш Партизана Ненад Миљеновић.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Ненад је не само активни кошаркаш, већ је и велики љубитељ саме игре, гледа много утакмица, прати активно дешавања у НБА и европској кошарци па је неко ко може да понуди угао гледања који није баш свакидашњи.
Уз све то, познаје јако добро играче у репрезентацији Србије. Са многима је играо заједно, са многима је делио мегдан на кошаркашким паркетима у Србији и Европи.
Наредних дана ће на страницама Спутњика поделити своје виђење дешавања на Еврообаскету са читаоцима нашег сајта.
„Волим да гледам кошарку, доста пратим, право ми је задовољство да напишем нека виђења и размишљања. Можда се људима буде свидело да прочитају угао некога ко је активан играч, ко је имао прилику да игра и тренира са тим момцима, и да из играчког угла донесе виђење целог првенства, поготово везано за репрезентацију Србије“, рекао је Миљеновић.
Како се који дан ближи почетку шампионата, тако се о њему све више говори. Посебно о највећим звездама у виду Николе Јокића, ЛукеДончића и Јаниса Адетокумба.
Чини се – јако велика конкуренција.
„Некако се погодило да су све највеће НБА звезде, три главне – Јокић, Дончић и Јанис - изабрале да играју ово лето. Често се дешава да су та Европска првенства мање пожељна за звезде у односу на Олимпијске игре или Светско првенство, али сада се оно игра на четири године размака, не на две као раније, то је имало утицало да важност Евробаскета порасте. Никола је био два пута МВП, Јанис је био МВП, ту је Дончић као велика звезда, цео хајп око првенства је велики. Све то чини ово првенство јако занимљивим“, објашњава Миљеновић.
Када су српски заљубљеници у кошарку у питању, постоји само једна ствар која их интересује. То је златна медаља. Делује да то није немогућа мисија.
„Није немогуће доћи до злата, наравно, мало је и далеко. Треба проћи групну фазу, потом долазе елиминације, осмина финала, тако да прво треба проћи кроз групу. Треба и развијати нашу игру кроз групну фазу. Репрезентација се недавно окупила, наша екипа није толико уиграна, релативно је нов тим са новом структуром“, објашњава Миљеновић.
© Фото : ФИБА БаскетболЈокић и Адетокумбо
Јокић и Адетокумбо - Sputnik Србија, 1920, 28.08.2022
Јокић и Адетокумбо
Од осталих репрезентација, у ред фаворита спадају и Словенци, Грци, Французи...
„Мислим да су Словенци и Французи, осим Србије, деловали најбоље, а потом Грци и Литванци. Словенци играју дуго заједно, знају улоге, вратио се Горан Драгић, да растерети Луку... Словенија ми је можда чак и главни фаворит. Француска има нову екипу, нова генерација је дошла, доста НБА играча. Те екипе уз Србију су фаворити, Шпанија ми делује слабије него иначе. Изненађења би могла да буду Турска и Летонија“, закључио је Миљеновић прво јављање за Спутњик везано за Евробаскет.
У наредним ће он бити тај који ће кроз колумне коментарисати дешавања на предстојећем Евробаскету.
Читаћемо се наредних дана.
Све вести са Евробаскета пратите у нашем специјалу.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала