- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Лидери Отвореног Балкана потписаће споразум о прехрамбеној безбедности

© Sputnik / Лола ЂорђевићКонференција за новинаре Александра Вучића, Еди Раме и Николе Димитровског
Конференција за новинаре Александра Вучића, Еди Раме и Николе Димитровског  - Sputnik Србија, 1920, 31.08.2022
Пратите нас
Лидери земаља иницијативе Отворени Балкан председник Србије Александар Вучић и премијери Северне Македоније и Албаније Дмитар Ковачевски и Еди Рама потписаће у петак, на самиту у Београду, споразум који ће регулисати сарадњу у области прехрамбене безбедности, речено је Танјугу у Министарству пољопривреде.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Два најважнија дела тог документа односиће се на гаранције да ће Србија, Северна Македонија и Албанија имати приоритет у међусобној размени основних животних намирница, како би становништво тих земаља имало довољно хране у кризним ситуацијама, као и на механизме спречавања реекспорта хране на друга и трећа тржишта.
У Министарству пољопривреде очекују да трговинска размена у области производње хране са Албанијом у будућности расте, због све веће атрактивности албанског приморја за стране туристе.
Такође, подсећају да ће предстојећи сајам вина у оквиру иницијативе Отворени Балкан, који почиње сутра, служити и промоцији туристичке понуде земаља Отвореног Балкана.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала