- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Москва: Очекујемо да ће међународна мисија у Запорошкој нуклеарки окончати уцене Кијева

© Sputnik / Константин Михальчевский / Уђи у базу фотографијаНапад на Запорошку нуклеарну електрану
Напад на Запорошку нуклеарну електрану - Sputnik Србија, 1920, 31.08.2022
Пратите нас
Москва очекује да ће посета стручњака Међународне агенције за атомску енергију Запорошкој нуклеарној електрани приморати кијевске власти да прекину нуклеарно уцењивање, изјавила је портпаролка Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Очекујемо да ће почетак посете инспектора Међународне агенције за атомску енергију нуклеарки помоћи да се заустави тежња власти Украјине да испровоцирају нуклеарну катастрофу и да ће бити окончано то нуклеарно уцењивање“, рекла је Захарова новинарима.
Према њеним речима, кијевски режим активно употребљава наоружање НАТО-а у нападима на објекте Запорошке нуклеарке, чије разарање би могло да доведе до непредвидивих последица.
„Украјински неонацисти активно употребљавају наоружање НАТО-а – артиљерију великог калибра, вишецевне ракетне бацаче, беспилотне летелице – за гранатирање објеката Запорошке нуклеарке, укључујући и објекте чије би разарање могло да доведе до непредвидивих последица“, рекла је Захарова.
Према њеним речима, Европска унија није нимало забринута због евентуалних последица напада снага Кијева на Запорошку нуклеарку.
„Колико разумем, Европска унија је сада заузета темом која је за њу важнија, а то је издавање или неиздавање виза грађанима Русије. Радијација, међутим, нема пасоше, нису јој потребне визе да пређе границе. Ако се у Запорошкој нуклеарки нешто догоди, то неће бити због виза, пасоша или граница. Из неког неразумљивог разлога, међутим, Европска унија уопште није забринута због те теме", рекла је Захарова.
Према наводима Ројтерса, стручњаци Међународне агенције за атомску енергију кренули су из Кијева ка Запорошкој нуклеарној електрани, у којој би требало да бораве до 3. септембра.
Вишецевни бацач ракета Ураган - Sputnik Србија, 1920, 31.08.2022
Специјална операција у Украјини
УЖИВО Руска војска још једном одбила напад украјинске војске у правцу Херсона
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала