- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Олуја направила хаос у САД: Без струје стотине хиљада људи, погинула девојчица /видео/

© AP Photo / Ethan SwopeОлуја у Калифорнији
Олуја у Калифорнији - Sputnik Србија, 1920, 31.08.2022
Пратите нас
Стотине хиљада становника америчке савезне државе Мичиген остало је у уторак без струје у удару олује која је чупала дрвеће и обарала стубове, а једна 14-годишња девојчица погинула је од последица струјног удара.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Како се наводи у саопштењу полиције, у месту Монро, на око 60 километара јужно од Детроита, 14-годишња девојчица настрадала је од струјног удара, када је дрво пало испред њене куће и покидало струјну жицу, пренео је Ројтерс.
Компаније за електродистрибуцију саопштиле су да је без струје више од 373.000 људи. Како су навели званичници у саопштењу, десетине школа у југоисточном делу Мичигена отказале су данашњу наставу.
Низ олуја које доносе обилне кише погодиле су делове Илиноиса, Индијане, Арканзаса, Тексаса и Охаја. У Мичигену су удари ветра достигли брзину од 113 километара на час, а оборено је више од 3.300 стубова за пренос струје. Електродистрибуција окупља тимове из читаве земље ради обављања поправки. Очекује се да ће у наредна два дана струју поново добити 80 одсто погођених грађана.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала