Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Појачано присуство Кфора на северу Косова - напето пред 1. септембар /фото/

© Sputnik / Дејан СимићКосовска Митровица
Косовска Митровица - Sputnik Србија, 1920, 31.08.2022
Пратите нас
Због напете ситуације на северу Косова и Метохије поводом најаве Приштине да 1. септембра ступа на снагу одлука о пререгистрацији возила на РКС таблице и уочи увођена новог режима преласка административне линије, јаке снаге Кфора од 3. августа имају нове контролне пунктове у јужној српској покрајини.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Појачано присуство припадника Кфора је у центру Косовске Митровице, на мосту преко Ибра и у насељу Рударе, јављају репортери Спутњика.
Како нaводе мештани, они не заустављају и не контролишу возила.
Њихово присуство би требало да има психолошки ефекат како не би дошло до сукоба.
На путу од Косовске Митровице до Јариња, има још два контролна пункта Кфора.
Мисија Кфор-а јуче је саопштила да нема промена, да остају у појачаном саставу у близини прелаза Јариње и Брњак и да ће наставити помно да прате ситуацију.
"Нема промене у видљивом и агилном држању Кфора широм Косова. Водећа мисија НАТО-а наставља помно да прати ситуацију, Регионална команда Кфора Исток одржава присуство у близини прелаза Јариње и Брњак, са успостављеним пунктовима за контролу саобрац́аја и са текућим патролама у том подручју заједно са Мултинационалном јединицом карабињера и Еулексом", навео је Кфор.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала