- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

РПЦ се огласила поводом санкција Украјине против патријарха Кирила

© Sputnik / Sergei Pyatakov / Уђи у базу фотографијаПатриарх Московский и всея Руси Кирилл во время праздничного пасхального богослужения в храме Христа Спасителя в Москве
Патриарх Московский и всея Руси Кирилл во время праздничного пасхального богослужения в храме Христа Спасителя в Москве - Sputnik Србија, 1920, 31.08.2022
Пратите нас
Црквени званичници, против којих украјинске власти желе да уведу санкције, тешко да ће се забринути због тога, рекао је за Спутњик саветник патријарха московског и целе Русије, протојереј Николај Балашов.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„О тим санкцијама говоре још од маја. Не могу да кажем да ће било ко од лица које се помињу на санкционој листи бринути због тога. Али, наравно, такве вести много говоре о тужном умном стању актуелних политичара суседне државе“, рекао је Балашов.
Како је рекао, он се нада да ће се у Украјини „пре или касније окончати разјареност“, те да ће мир и сарадња међу братским народима сигурно бити поново успостављени.
„Нико не може да прецрта вековну историју наше духовне и културне заједнице. Ни Господ Бог не може да учини да прошлост нестане, а камоли Савет националне безбедности и одбране Украјине или Зеленски. Наставићемо да се молимо за Украјину коју знамо и волимо, за нашу браћу и сестре који данас преживљавају тешка времена. Молићемо се за мир и брзи завршетак крвопролића. Боље време ће сигурно доћи“, рекао је представник РПЦ.
Влада Украјине је 30. августа одобрила санкције против патријарха московског и целе Русије Кирила и још седам представника православног свештенства. Санкције још нису усвојене.
Патријарх московски и целе Русије Кирил - Sputnik Србија, 1920, 25.08.2022
РУСИЈА
Ексклузивно: Руски патријарх неће да се састане са папом Фрањом
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала