Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Увек спремни: Обука снага Војске Србије у Копненој зони безбедности /фото/

© Tanjug / MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJEОбука припадника Војске Србије у Копненој зони безбедности
Обука припадника Војске Србије у Копненој зони безбедности - Sputnik Србија, 1920, 31.08.2022
Пратите нас
У оквиру редовних активности на базама и поседнутим објектима у Копненој зони безбедности снаге Војске Србије свакодневно реализују обуку за извршавање наменских задатака.
Обука се изводи ради очувања високог степена борбене готовости ангажованих јединица и њихове оспособљености да у случају потребе брзо реагују и обезбеде мир и сигурност у захвату административне линије са Аутономном Покрајином Косовом и Метохијом.
Током боравка на бази, припадници Војске Србије пролазе различите садржаје обуке, а посебна пажња се посвећује увежбавању борбених радњи у случају напада на јединицу, као и тактика, техника и процедура које се примењују у спречавању илегалних прелазака, деловања екстремистичких група и организованог криминала.
Снаге Војске Србије које се ангажују на обезбеђењу административне линије са Аутономном Покрајином Косовом и Метохијом током целе године изводе обуку, како пре упућивања, тако и током реализације задатака у Копненој зони безбедности, чиме се обезбеђује висок ниво способности за одговор на све изазове, ризике и претње у зони њихове одговорности, саопштило је Министарство одбране.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала