Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вулин одговорио: Лавров је пријатељ Србије, тај грех му Зорана Михајловић не може опростити

© Tanjug / OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/ANTON ANTANASIJEVICАлександар Вулин и Сергеј Лавров
Александар Вулин и Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 31.08.2022
Пратите нас
Министар унутрашњих послова Александар Вулин каже да не постоји изјава којом руски шеф дипломатије Сергеј Лавров злоупотребљава Србију, али да има пуно пријатеља министарке Зоране Михајловић који у својим изјавама траже признање Косова.
„Сергеј Лавров је пријатељ Србије, тај грех му не праштају посебно неки од министара, или како је данас модерно рећи министарки у Влади Србије. Лавров се критикује да српско неувођење санкција Русији тумачи као подршку сукобу у Украјини, али никако да неко цитира његову изјаву. Лаж се понавља и понавља и ниједан деманти или бар здрав разум није довољан да лаж престане. Чак ни деманти Министарства спољних послова Руске Федерације није довољан", наводи Вулин.
Тврди да нема изјаве Лаврова у којој злоупотребљава Србију, али да има пуно изјава пријатеља министарке у којима се тражи да Србија призна такозвано Косово, да се одрекне Републике Српске или да Србија призна геноцид у Сребреници, да направи Владу по мери амбасадора, одржи геј параду упркос одлукама надлежних органа.
Потпредседница Владе Зорана Михајловић поновила је данас да је изјава шефа руске дипломатије Сергеја Лаврова да Србија тиме што није увела санкције Русији подржава напад те земље на Украјину, није пријатељска и да додатно отежава положај Србије.
Она је у интервјуу агенцији Бета рекла да покушај руског званичника да покаже да Србија подржава напад на Украјину иако је гласала за резолуцију УН којом се инвазија осуђује, ставља Србију у додатни нелагодни положај.
"Таквих изјава има, али нема љутитих реакција министарке, њен гнев је, ипак, резервисан само за пријатеље Србије", закључио је Вулин коментаришући наводе министарке рударства и енергетике Зоране Михајловић у којима је истакла да изјаве министра дипломатије Русије Лаврова нису пријатељске и да додатно отежавају положај Србије по питању сукоба у Украјини.
Зорана Михајловић - Sputnik Србија, 1920, 24.08.2022
СРБИЈА
Необично саопштење Зоране Михајловић против Лаврова – никоме није јасно шта је хтела да каже
Зграда Министарства спољних послова Русије у Москви - Sputnik Србија, 1920, 30.08.2022
РУСИЈА
Москва се огласила поводом изјаве Зоране Михајловић о „злоупотреби односа са Србијом“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала