Кошаркашка лопта - Sputnik Србија, 1920
Евробаскет 2022
Европско првенство у кошарци 2022. године игра се у четири државе и пет градова, а репрезентација Србије је један од водећих кандидата за висок пласман. Сва дешавања са смотре најбољих кошаркашких селекција Старог континента пратите уз Спутњик спорт.

Босна је своје одрадила – сада шта буде

© Фото : ФИБАБиХ репрезентација
БиХ репрезентација - Sputnik Србија, 1920, 01.09.2022
Пратите нас
Први меч на Европском првенству репрезентација Босне и Херцеговине добила је против Мађарске са 95:85, и то у судару екипа којима се дају најмање шансе да прођу невероватно тешку групу Б.
У ситуацији када се заједно са БиХ и Мађарском у групи Б налазе се још и Француска, Словенија, Литванија и Немачка, ова два тима која су играла међусобно налазе се у изузетно тешком положају.
Пораз Мађарске у првом колу можда чак значи и крај на овом првенству, док су играчи БиХ победом задржали живе шансе за пролазак у наредну рунду.
Све вести са Евробаскета пратите у нашем специјалу.
Неке су прогнозе да ће екипама два тријумфа бити довољна за пролазак у осмину финала, што би у овако изузетно тешкој групи Б био велики успех по БиХ.
То све значи да БиХ сада треба да добије неког од тешких противника, можда најпре Немачку која јесте снажна, али је и десеткована повредама, или можда Литванију. Можда, на крају крајева, БиХ понови успех из Сарајева и надигра Француску.
Ако је могло једном да се догоди, зашто не би поново?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала