Кошаркашка лопта - Sputnik Србија, 1920
Евробаскет 2022
Европско првенство у кошарци 2022. године игра се у четири државе и пет градова, а репрезентација Србије је један од водећих кандидата за висок пласман. Сва дешавања са смотре најбољих кошаркашких селекција Старог континента пратите уз Спутњик спорт.

НБА Евробаскет! Словенци побегли из „загрљаја смрти“ Литванаца

© Фото : ФИБАЛука Дончић Словенија
Лука Дончић Словенија - Sputnik Србија, 1920, 01.09.2022
Пратите нас
Група Б гарантује да ћемо на Европском првенству гледати брутално добре утакмице и то је кренуло од првог кола и судара Словеније са Луком Дончићем и Литваније. НБА квалитет на Евробаскету и победа Словенаца од 92:85.
Најефикаснији у победи Словенаца били су Мајк Тоби са 24 поена, Горан Драгић са 17 и Лука Дончић и Јака Блажич са по 14 датих поена.
Прво полувреме завршено је резултатом 51:48, прштало је на све стране, виђено је 99 поена за 20 минута.
Све вести са Евробаскета пратите у нашем специјалу.
Литванци су давали све од себе да зауставе Словенце, чак су играли и преко границе фаула на Луки Дончићу, али је Словенцима у нападу допринео искусни Горан Драгић, а њему се придружио Мајк Тоби уз Јаку Блажича.
На крају дана, памтиће се ова утакмица по првом полувремену, а Словенија је победом над Литванцима изразила кандидатуру за прво место у групи.
Могло је да оде и у супротном смеру јер су Кузминскас и Григонис дали 19, односно 18 поена, али Словенци су изджали тај загрљај смрти и чврсту игру Литванаца.
Лорензо Браун - Sputnik Србија, 1920, 01.09.2022
Евробаскет 2022
Крај Шпаније какву смо познавали и соло вожња несуђеног бугарског „краља“ /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала