Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Медији: Кетрин Ештон ускоро би могла да се прикључи Лајчаковом тиму за дијалог

© AFP 2023 / GIUSEPPE ARESUКетрин Ештон
Кетрин Ештон - Sputnik Србија, 1920, 01.09.2022
Пратите нас
Некадашња висока представница ЕУ за спољну политику и безбедност Кетрин Ештон могла би ускоро да буде прикључена дипломатском тиму Мирослава Лајчака у процесу наставка дијалога Београда и Приштине.
Према незваничним сазнањима из дипломатских кругова, ова утицајна британска политичарка би пре свега имала улогу у наступајућим разговорима на тему формирања Заједнице српских општина на Косову, што је обавеза Приштине из Бриселског споразума, на који је у име ЕУ потпис ставила управо Кетрин Ештон априла 2013. године, сазнаје Косово онлајн.
Кетрин Ештон је, по овим информацијама, контактирана из кабинета специјалног представника ЕУ за дијалог Мирослава Лајчака, а према ономе што се претходних дана могло чути и од појединих политичара у Приштини, она је већ имала разговор са потпредседником косовске владе Бесником Бисљимијем.
Потпредседник Демократског савеза Косова Љутфи Хазири рекао је пре два дана приштинским медијима да је Бисљими отишао у Лондон да пита бившу високу представницу Европске уније Кетрин Ештон „шта значи дијалог о нормализацији“.
„Не разумем зашто би косовски преговарач требало да иде у Лондон да разговара са бившим представником ЕУ да би разумео шта значи дијалог о нормализацији“, рекао је Хазири на Каналу 10.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала