- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Магичан моменат Звездиног „гепарда“ води у друштво великана /видео/

© Tanjug / MILOS MILIVOJEVICОсман Букари
Осман Букари - Sputnik Србија, 1920, 01.09.2022
Пратите нас
Еврогол Османа Букарија у 168. вечитом дербију одиграном у Хумској (1:1) дефинитивно спада међу најлепше у двобојима Црвене звезде и Партизана. Погодак Звездиног "гепарда" обезбедио му је место у друштву великана.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Најлеши гол у вечитим дербијима према мишљењу многих је ремек-дело - маказице с бока Небојше Крупниковића, везисте Црвене звезде у 99. дербију који је завршен без победника резултатом 2:2.
Све вести са Евробаскета пратите у нашем специјалу.
И заиста, тренутак инспирације и перфектно ухваћен волеј Османа Букарија и то левом, слабијом ногом, са линије шеснаестерца поред двојице играча Партизана који су каснили у блок на одбијену лопту после корнера, заслужује да се нађе у друштво Пиксијевог гола из корнера 6. септембра 1987. године (81. вечити дерби 3:2 за Звезду пред 55.000 људи) , резантних удараца Роберта Просинечког, Клеа, Радосава Петровића, Хуга Вијеире, Алмамија Мореире...
Сам Букари је после 168. дербија поручио новинарима у микс-зони да је вежбао овако нешто, али да му на тренинзима није полазило за ногом. Ипак, оно што је важније јесте да је успео на терену, онда када је било најтеже и када се рачуна. Бацио је у транс Делије у том 26. минуту, а касније је признао да му је то најлепши погодак у каријери.
„Срећан сам због, али нисмо победили и зато сам тужан. Гол јесте био леп, вежбао сам овакве ударце дан пред дерби. Тада је лопта ишла преко гола, али сад је био перфектан ударац. Мислим да је ово најлепши гол у мом животу", рекао је Осман.
Звездин „гепард“, како је добио надимак по доласку на Маракану због невероватне брзине и оног гола против Пјуника на Маракани (5:0) када је претрчао пола терена и заобишао голмана, па сместио лопту у мрежу, каже да Звезда може и мора још боље после ремија у 168. дербију.
„Мислим да можемо боље од вога, морамо више да делујемо као тим. Пресинг није био добар, морамо да будемо бољи у том сегемтну, али сад идемо да одморимо и да се фокусирамо на наредни меч који нас очекује за викенд“, рекао је нови љубимац Делије Осман Букари.
Маракана – стадион „Рајко Митић“ - Sputnik Србија, 1920, 01.09.2022
СПОРТ
„Гаспром“ и Звезда потписали нови уговор – Терзић: Били су уз нас кад је најтеже!
Бибрас Натхо - Sputnik Србија, 1920, 31.08.2022
СПОРТ
Ремек дело од Звездиног гола и бољи Партизан до ремија преко ВАР-а
Дерби - Sputnik Србија, 1920, 31.08.2022
СПОРТ
Провокације после дербија: „Не свиђа ми се ово прозивање“ /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала