- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Аргентински председник тражи брзу истрагу поводом покушаја убиства потпредседнице Кристине Киршнер

© AFP 2023 / Wenderson AraujoПредседница Аргентине Кристина Фернандес де Киршнер
Председница Аргентине Кристина Фернандес де Киршнер - Sputnik Србија, 1920, 02.09.2022
Пратите нас
Полиција је раније привела атентатора, тридесетпетогодишњег бразилског држављанина Фернанда Андреса Забака. Како јављају аргентински медији, он је уперио пиштољ у потпредседницу Аргентине Кристину Фернандез де Киршнер али метак се заглавио у цеви, а потпредседница није повређена.
Аргентински председник Алберто Фернандез затражио је од суда земље да што пре испита напад на потпредседницу Кристину Киршнер.
„Разговарао сам са судијом која истражује инцидент. Замолио сам је да што пре открије чињенице и одговорност (за инцидент)“, рекао је Фернандез у обраћању нацији и додао да се безбедност починиоца који је приведен мора обезбедити.
Савезни тужилац је 22. августа затражио да Киршнерова, бивша председница, на функцији од 2007. до 2015. године, буде осуђена на 12 година затвора и да јој се забрани да обавља јавне функције на неодређено време због оптужби за корупцију.
Грађани су се од тада окупљали и протестовали испред њене куће како би јој изразили подршку. Управо ту је забако и покушао атентат.
Киршнерова је оптужена за злоупотребу овлашћења у управљању јавним фондовима током свог председничког мандата.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала