- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Бајден: Трамп је директна претња уставу САД

© AP Photo / Susan WalshАмерички председник Џозеф Бајден
Амерички председник Џозеф Бајден - Sputnik Србија, 1920, 02.09.2022
Пратите нас
Амерички председник Џозеф Бајден означио је свог претходника Доналда Трампа и његове присталице републиканце као екстремисте који су претња уставу САД.
Према Бајденовим речима, они желе да униште америчку демократију.
„Постоје опасности које не можемо дозволити да превладају“, поручио је Бајден, оптуживши Трампа и његове присталице да настоје да употребе насиље у нападу на демократске институције.
„Нација је на прекретници и потребно је да Американци узвикну, ово нисмо ми. МАГА републиканци (скраћеница слогана кампање бившег америчког председника Доналда Трампа „Учинимо Америку поново великом“ - Make America Great Again) настоје да збаце садашњи систем. Није могуће подржавати побуну и бити проамерички оријентисан. Зауставите напад на америчку демократију“, поручио је Бајден упоредивши Трампа са аутократама који су, како је рекао, током историје подривали демократије, преносе амерички медији.
Лик Владимира Зеленског на мајици његовог присталице - Sputnik Србија, 1920, 21.08.2022
РУСИЈА
Пројекат „Русофобија“: Уништавање дубоке и скривене суштине
Он је још навео да бројни републиканци не подржавају Трампа, али да Републиканском странком „доминирају, воде је и застрашују Доналд Трамп и МАГА републиканци“.
„Желим да будем веома јасан, није сваки републиканац МАГА републиканац. Не прихвата сваки републиканац њихову екстремну идеологију. Знам то јер сам имао прилике да сарађујем са њима. Верујем да је моја дужност да вам кажем истину колико била тешка и болна. Према мом мишљењу, рећи ћу оно што је тачно: МАГА републиканци не поштују Устав, не верују у владавину закона. Не признају вољу народа и одбили су да признају резултате слободних избора“, поручио је, између осталог, Бајден током обраћања у Филаделфији испред Дома независности.
Амерички председник је нагласио је да ће се „борити за демократију до последњег даха“ и позвао америчке грађане да му се придруже, али и да гласају на предстојећим изборима.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала