- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Додик предложио да Шмит буде проглашен персоном нон грата

© Sputnik / Лола ЂорђевићМилорад Додик
Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 02.09.2022
Пратите нас
Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је да је на данашњој ванредној седници Председништва предложио да Кристијан Шмит буде проглашен персоном нон грата у БиХ.
Додик је рекао и да ће у наредна три дана одлучити да ли ће на агреман немачког амбасадора уложити вето, односно покренути витални национални интерес. Он је на конференцији за медије након седнице Председништва поновио да Република Српска не признаје Шмита за високог представника. и додао да су друга два члана Председништва, Шефик Џаферовић и Жељко Комшић, на данашњој седници одбили четири његова предлога за дневни ред, чиме је, како је истакао, смисао Председништва доведен у питање.
„Мржња друга два члана Председништва према Републици Српској је очигледна“, навео је Додик и поново затражио смену бошњачког члана Џаферовића, који се, како је рекао, тенденциозно понаша покушавајући у континуитету да прибави себи овлашћења на која нема право.
„Мислим да је БиХ у дубокој кризи коју неће решити избори“, рекао је и додао да друга два члана Председништва опструишу пројекте важне за Српску, пренела је РТРС.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала