Кошаркашка лопта - Sputnik Србија, 1920
Евробаскет 2022
Европско првенство у кошарци 2022. године игра се у четири државе и пет градова, а репрезентација Србије је један од водећих кандидата за висок пласман. Сва дешавања са смотре најбољих кошаркашких селекција Старог континента пратите уз Спутњик спорт.

Син Звездине легенде херој Израела, Србија видела Марканена на делу /видео/

© Фото : ФИБАДени Авдија Израел
Дени Авдија Израел - Sputnik Србија, 1920, 02.09.2022
Пратите нас
Одиграна је прва утакмица у групи Д Европског првенства у којо је и Србија. Израелци су се сусрели са Финском и закључак је да се ради о тимови приближне снаге. Ипак су на крају славили Израелци и то после продужетка - 89:87.
Био је то сјајан окршај Авдије (син Зуфера Авдије, бившег кошаркаша Црвене звезде) и Марканена, а они ће бити противници Србије у групи на овом Евробаскету. Авдија је завршио меч са 23 поена и 15 скокова! Марканен са друге стране са чак 33 поена и 12 скокова. Орлови су видели од кога им прети опасност.
Све вести са Евробаскета пратите у нашем специјалу.
Финци су на крилима Лаурија Марканена одиграли значајно боље прву четвртину, убацили су 27 поена, али потом су стали.
Израел је тимском игром уз помоћ Денија Авдије кренули да се враћају у меч, да би се дошло до егала пред улазак у последњу четвртину.
Све до последњег минута се није знао победник овог сусрета, а Гал Мекел је у последњој секунди регуларног дела меча промашио полагање за победу.
У продужетку су победу Израелцима донели Авдија и Гал Мекел.
Standings provided by SofaScore LiveScore
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала