Кошаркашка лопта - Sputnik Србија, 1920
Евробаскет 2022
Европско првенство у кошарци 2022. године игра се у четири државе и пет градова, а репрезентација Србије је један од водећих кандидата за висок пласман. Сва дешавања са смотре најбољих кошаркашких селекција Старог континента пратите уз Спутњик спорт.

Пољска шокирала домаћина – бивши кошаркаш Зенита утишао Праг

© Фото: ФИБАМатеуш Понитка, Пољска
Матеуш Понитка, Пољска - Sputnik Србија, 1920, 02.09.2022
Пратите нас
Кошаркашка репрезентација Пољске забележила је убедљив стартни тријумф на Евробаскету против селекције Чешке у Прагу – 99:84 (29:18, 17:28, 23:17, 30:21). За изненађење у групи у којој се налази и наша репрезентација побринуо се сјајни Матеуш Понитка.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Обе екипе добиле су по једну четвртину па се на полувреме отишло нерешеним резултатом – 46:46. И у том првом делу јунак овог меча Понитка је предњачио сјајним потезима и кошевима, видело се да је расположен.
Мотивисана Пољска је у наставку добила трећу четвртину са 23:17 и утабала себи пут ка премијерној победи на Евробаскету у групи у којој се налази и наша репрезентација.
Чешка, која је имала велику подршку са трибина на овом мечу, успела је средином последње деонице да се приближи на крилима Јана Веселог на четири поена минуса (78:82), али не и да потпуно преокрене резултат.
Сјајни Матеуш Понитка, доскорашњи кошаркаш руског Зенита, је тројком на око два минута пре краја за 90:81 преломио меч у корист Пољака и најавио велико изненађење.
Најефикаснији у победничкој екипи био је већ споменути Понитка са 26 поена, Слотер је убацио 23, Балцеровски 14, а Соколовски 12 кошева.
У пораженом табору најбољи је био Јан Весели са 17 поена, Бохачик је убацио 13, а Ауда 10 кошева.
Standings provided by SofaScore LiveScore
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала