- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Инцидент у Лондону, демонстранти упали у парламент /фото/

© AP Photo / Frank AugsteinХапшење припадника климатског покрета „Побуна против изумирања“ испред британског парламента.
Хапшење припадника климатског покрета „Побуна против изумирања“ испред британског парламента. - Sputnik Србија, 1920, 02.09.2022
Пратите нас
Лондонска полиција ухапсила је шест особа након што су припадници климатског покрета „Побуна против изумирања“ упали данас у салу за седнице Доњег дома британског парламента и залепили се супер-лепком за столицу председавајућег, саопштила је та група на свом Твитер налогу.
Четворо демонстраната који су били у Дому су одвезани и ухапшени, док столица председавајућег није оштећена, преноси Танјуг писање Ројтерса.
Двојица преосталих, један који се попео на скеле испред парламента и други који се залепио за тротоар унутар скупштинских просторија такође су ухапшени.
Пре тога, климатска група је објавила фотографију петоро људи који у сали држе транспаренте са натписима „Нека народ одлучи“ и „Грађанска скупштина – сад“.
Група је такође окачила велики транспарент са истим порукама на скеле које су због радова постављене око зграде парламента, а демонстранти су се закључали катанцима на капији испред здања.
Британски парламент једно време није заседао.
Поједини делови парламента обично су отворени за јавност, али је приступ салама за заседање забрањен.
Група „Побуна против изумирања“, углавном протестује због климатских промена.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала