Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Косовска полиција зауставила аутобус пун српске деце на прелазу Кончуљ

© Sputnik / Дејан СимићКосовска полиција
Косовска полиција - Sputnik Србија, 1920, 02.09.2022
Пратите нас
Аутобус превозника „Суботица транс“, који је требало да превезе децу из Косовског Поморавља до својих вршњака у Суботици, заустављен је јутрос на административном прелазу Бела Земља - Кончуљ, јер му косовска полиција није дозволила да настави путовање због, наводно, непрописне документације.
Око 30 деце чекало је рано јутрос, како је и планирано, превоз у Шилову, али због одлуке косовске полиције родитељи и организатори су били принуђени да децу превезу „како знају и умеју“ до прелаза Бела Земља - Кончуљ, који су прешли пешице, сели у аутобус који их је чекао са друге стране пункта и наставили путовање ка Суботици, преноси РТС наводе РТВ Пулс.
Према речима организатора путовања Зорана Максимовића из хуманитарне организације „Дечја радост“ у Гњилану, косовски полицајац је саопштио возачу аутобуса да не поседује адекватна документа која се користе у међународном путничком саобраћају и наложио му да врати возило са пункта, наводи портал те телевизије.
„Ово је већ четрнаести пут како организујемо акцију „Деци Космета са осмехом, заједно у школским клупама“ у којој децу са Косова и Метохије упознајемо са њиховим вршњацима из Суботице са којима заједно похађају школу, упознају културно-историјске знаменитости Војводине и друже се. Никад раније нисмо имали проблема са транспортном документацијом“, рекао је Максимовић.
Како је раније најављено, хуманитарна организација „Дечја радост“ Гњилане, у сарадњи са суботичким основним школама „Соња Маринковић“, „Јован Јовановић Змај“, „Јован Микић“ и „Иван Горан Ковачић“ у периоду од 2. до 11. септембра организују традиционалну акцију „Деци Космета са осмехом, заједно у школским клупама Суботица 2022.“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала