- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Покушај атентата на потпредседницу Аргентине – метак се заглавио у цеви

© Фото : screenshot / YouTube / El País / screenshot / YouTube / El PaísПокушај убиства потпредседнице Аргентине Кристине Фернандез де Киршнер
Покушај убиства потпредседнице Аргентине Кристине Фернандез де Киршнер - Sputnik Србија, 1920, 02.09.2022
Пратите нас
Потпредседница Аргентине Кристина Фернандез де Киршнер за длаку је избегла атентат тако што се атентатору метак заглавио у цеви када је покушао да пуца у њу.
Кристина Фернандес де Киршнер је поздрављала присталице окупљене испред њене резиденције када је мушкарац изашао из гомиле и уперио јој пиштољ у лице.
Председник Аргентине Алберто Фернандез рекао је да је пиштољ био напуњен са пет метака, али да се метак заглавио у цеви када је атентатор притиснуо окидач.
Осумњиченог је аргентинска званична новинска агенција Телам идентификовала као тридесетпетогодишнјег бразилског држављанина Фернанда Андреса Забака. Њега је привела аргентинска федерална полиција.
Покушај атентата се догодио током митинга њених присталица. Митинзи се одржавају испред њене куће већ неколико дана, као одговор на суђење које је у току у којем је оптужена за наводну корупцију.
Портпарол полиције изјавио је да је оружје нађено неколико метара од места инцидента.
Министар економије Серхио Маса назвао је инцидент „покушајем атентата“.
„Када мржња и насиље превладају над дебатом, друштва су уништена и настају ситуације попут ових: покушан је атентат“, навео је Маса на Твитеру.
Кристина Фернандез де Киршнер је била председница Аргентине од 2007. до 2015. године, пре него што је преузела дужност потпредседника 2019. године.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала