Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Бизарни снимак који је окупирао мреже у Србији и Русији: Реаговала руска агенција – све је монтажа!

© SputnikУ згради је смештена МИА „Росија севодња“ и њени брендови — „Спутњик“, РИА „Новости“, „Р-Спорт“, РИА „Рејтинг“, „ИноСМИ“, „Прајм“, РИА „Некретнине“
У згради је смештена МИА „Росија севодња“ и њени брендови — „Спутњик“, РИА „Новости“, „Р-Спорт“, РИА „Рејтинг“, „ИноСМИ“, „Прајм“, РИА „Некретнине“ - Sputnik Србија, 1920, 02.09.2022
Пратите нас
Снимак рекламе која се наводно појавила на згради седишта куће „МИА Русија севодња“ у Москви, а који су многи пренели по друштвеним мрежама уз злонамерне коментаре је видео-монтажа, упозоравају из прес службе агенције „Русија севодња“.
На бизарном снимку који кружи друштвеним мрежама, а који су у духу већ уобичајених лажи русофобне пропаганде пренели и поједини српски медији, на руском и српском језику наводно се поручује да ће „шта год да се деси“ Србији помоћи да „од њих направе пљескавицу“, при чему није јасно ко су то „они“ нити ко ће то помоћи Србији. Овај вулгарни и примитивни текст пропраћен је сликом човека са ножевима.
„Ако се пажљиво погледа видео, може се уочити да поједини блокови у претходној реклами не горе јарко, за разлику од наводне рекламе „српског шоуа“ где се све види јарко и добро. Ако се још загледамо, знак на путу се појављује и нестаје. И наравно, ми смо проверили надзорне камере где на нашој фасади нема ничег сличног, него се врти уобичајени рекламни блок“, наводе из прес службе компаније.
Није први пут да се антируски медији служе сличним намештаљкама и фејковима, посебно од почетка специјалне војне операције Русије у Украјини. Читаве мреже западних ботова и хакера раде на пласирању лажи о Русији, на шта упорно упозорава и руско руководство. Притом у маниру „оптужи друге за оно што сам радиш“ не престају да руске медије прозивају за пропаганду и лажне информације, тражећи у свему „руски траг“. По свему судећи, и овај „урадак“ је стигао из исте кухиње.
Истовремено, западни центри моћи својски су се потрудили да на сваки начин спрече приступ западне јавности руским медијима, па су тако, ваљда у духу фамозне слободе говора и медија, на Западу већ месецима блокирани сајтови и Јутјуб канали руских државних медија.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала