- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Русија упозорава: Америка је на ивици да постане страна у сукобу у Украјини

© Sputnik / Виталий Белоусов / Уђи у базу фотографијаОдржан састанак Рјабков-Нуланд: Москва не искључује ново заоштравање са Америком
Одржан састанак Рјабков-Нуланд: Москва не искључује ново заоштравање са Америком - Sputnik Србија, 1920, 02.09.2022
Пратите нас
Сједињене Америчке Државе дели најтања линија од тога да постану страна сукоба у Украјини, изјавио је министар спољних послова Русије Сергеј Рјабков.

„Више пута смо упозоравали САД на последице које могу уследити када се Сједињене Америчке Државе, испоручујући оружје и укључујући се у друге облике директне подршке Кијеву, у суштини стављају у позицију блиску ономе што се може назвати страна у сукобу. Најтања линија, која дели САД од тога да постану страна сукоба, не треба да служи као нека врста илузије за помахнитале антируски настројене снаге да ће, уколико се она пређе, све остати како и јесте“, рекао је Рјабков за телевизију „Русија 24“.

Он је додао да степен умешаности САД у ситуацију око Украјине, између осталом и пружањем војне помоћи, наставља да расте, што је опасна тенденција.
„Упозоравамо САД да не предузимају провокативне кораке, укључујући испоруку све деструктивнијих система и система све већег домета. То је пут који нигде не води. Последице од тога што се дешава ће бити тешке, а одговорност ће у потпуности пасти на владајуће кругове у Вашингтону“, рекао је Рјабков.
Истовремено је поручио да је Русија у стању да у потпуности заштити своје интересе, те да ће циљеви специјалне операције бити остварени у целини.
У том циљу, додаје Рјабков, планирано је да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“ и да се приведу правди сви ратни злочинци који су одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.
Такође је подсетио у којим ситуацијама Русија може употребити нуклеарно оружје.
„Подсећам да руска војна доктрина, као и документ попут 'Основа државне политике у области нуклеарног обуздавања' детаљно излажу све сценарије према којима је теоретски могуће да употребимо нуклеарно оружје. Ти сценарији се своде на агресију против Русије или њених савезника уз употребу оружја за масовно уништење или агресију уз примену конвенционалног наоружања када је угрожено постојање саме државе. На то подсећам изнова и изнова – ми не одступамо од тих ставова“, поручио је руски дипломата.
Коментаришући визна ограничења против држављана Русије које је увела Европска унија, руски дипломата је рекао да није искључено да ће Москва одговорити асиметрично, те да ће бити усвојене практичне мере.
Војници батаљона Азов полажу заклетву у Кијеву  - Sputnik Србија, 1920, 25.08.2022
РУСИЈА
Руска амбасада: Америка се плаши обелодањивања чињеница о злочинима „Азова“*
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала